ENG
Kullanıcı Girişi
Üye Ol
Hakkımızda
Biz Kimiz
Ekibimiz
Yayınlar
Araştırmacı Çocuk Dergisi
Araştırmacı Öğretmen Dergisi
Kitaplar
Eğitsel İçerikler
Sizden Gelenler
Atölyeler
Atölye İçerikleri
Atölye Takvimi
Eğitimler
Öğretmen Eğitimi
Öğretmen Adayları Eğitimi
Eğitim Takvimi
İşbirliği
İletişim
Kullanıcı Girişi
Üye Ol
ENG
Gezegen Peşinde
7 - 12 Yaş
Çocuklar bu etkinlikte Güneş Sistemi’ndeki gezegenleri ve yerlerini keşfeder. Farklı galaksilerdeki gezegenlerin nasıl keşfedildiğini kurgusal bir oyunla deneyimler.
Diğer Atölyeler
Etkileşimli Kampüs
Bu atölyede çocuklar, bedensel engeli olan arkadaşlarıyla nasıl iletişim kurabilecekleri üzerine düşünür. Engeli olan arkadaşlarıyla birlikte aynı ortamda uyum içerisinde yaşayabilecekleri etkileşimli bir kampüs tasarlar.
Enerji Paketi
Bu atölyede çocuklar, güneşten gelen enerjinin nerelerde ve nasıl kullanılabileceğini keşfeder. Bu enerjiyi kendi tasarladığı bir sistemde test eder.
Hayvan Dişleri
Bu atölyede çocuklar, dişlerin yapısını ve işlevini keşfeder. Farklı hayvanların dişleri arasındaki farklılıkları fark eder. Bir diş modeli tasarlar.
İpEtken
Bu atölyede çocuklar, basit elektrik devresini ve devre elemanlarını tanır. İletken ipler kullanıp dikiş yaparak elektrik devresi oluşturur.
Adım Adım Değiştir
Bu atölyede çocuklar, farklı nesneleri gözlemler, gözlemledikleri üzerine düşünür, inceler, hayal eder ve notlar alır. Gözlemleri sonucu oluşan çağrışımlardan hareket ederek sanatsal ve yaratıcı ürünler ortaya koyarlar.
Kayıp Gemi
Bu atölyede çocuklar, koordinat sistemini keşfeder. Bir kurgu içerisindeki kayıp geminin nereye gideceğini koordinatları ve yönleri kullanarak bulurlar.
Akıllı Lamba
Çocuklar bu atölyede farklı elektronik devre elemanlarını ve nasıl çalıştıklarını keşfeder. Bu elemanları kullanarak karanlıkta otomatik olarak yanan bir lamba tasarlar.
Anahtarı Kim Yuttu?
Bu atölye, çocukların matematik becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yönelik tasarlanmıştır. Çocuklar, farklı şifreleme ve şifre çözme tekniklerini keşfeder.
Akıllı Otobüs
Kodlama atölyesidir. Çocuklar Arduino kullanarak programladıkları robotların belirli bir alanda hareket etmesini sağlar.
Basit Makineler
Bu atölyede çocuklar, farklı basit makinelerin çalışma prensiplerini ve günlük hayattaki kullanımlarını keşfederler. Belirli bir işi gerçekleştirmek için nasıl bir basit makineye ihtiyaç duydukları üzerine düşünür ve tasarımını
Bir Düşünür Olsam
Bu atölyede çocuklar, her gün karşılaştıkları olaylar hakkındaki duygu ve düşünceleri üzerine tartışır. Fikirlerini özgürce paylaşır ve böylece farklı bakış açılarını keşfederler.
Bir Kaşık Mühendislik Binalar
Bu atölyede çocuklar, depreme dayanıklı binaların özelliklerini keşfeder. Belirli yükü taşıyabilen, sarsıntılara dayanıklı bir bina tasarımı yaparlar.
Bir Kaşık Mühendislik Köprüler
Çocuklar bu atölyede köprüleri sağlamlaştıran sistemleri keşfeder. Bu sistemleri kullanarak en fazla ağırlığı taşıyabilen bir köprü tasarlar.
Bozup Yenisini Yap
Çocuklar bu atölyede günlük hayatta kullandıkları oyuncakların çalışma mekanizmasını öğrenir. Kullanılmayan oyuncak parçalarını, yeni oyuncak tasarımları yapmak için kullanır.
Dans Eden Resimler
Bu atölyede çocuklar, önce bir senaryo kurgular. Farklı malzemelerle hazırladıkları ve kurguladıkları sahnenin animasyonunu oluşturur.
Dayanıklı Şapka
Çocuklar "Bir şapka sizi nasıl korur?" sorusu üzerine düşünür. Şapka yapımında kullanılan malzemelerin dayanıklılığını test eder. Bu atölyede çocuklar en dayanıklı şapkayı tasarlar.
Dizi Dizi DNA
Bu atölyede çocuklar, hem canlılar hem de bireyler arasındaki farklılıkların DNA tarafından belirlendiğini keşfeder. Atölye sonunda kendi DNA’larını modeller.
Eğlenceli Müzik
Çocuklar atölyede, ince ve kalın seslerle ilgili denemeler yapar. Farklı sesler çıkarabilen müzik aleti tasarlar.
Evdeki Hesap
Çocuklar günlük hayatlarında karşılarına çıkan ölçme ve denkleştirme durumları üzerine çalışır. Sonrasında bir evin kurulması için gerekli ölçüm ve hesaplamaları yaparak kendi evlerini tasarlar.
Galaksilere Yolculuk
Yıldızlar, bulutsular, gezegenler… Çocuklar bu atölyede gök cisimlerini ve galaksileri keşfedecekleri bir yolculuğa çıkar. Galaksi sınıflaması yapar.
Geometri Her Yerde
Bu atölyede çocuklar, canlı ve cansız varlıklardaki geometrik şekilleri fark eder. Bu geometrik şekilleri kullanarak resim ve heykel yaparlar.
Geyikli Kasabası
Bu atölyede çocuklar, doğayı ve doğanın bileşenlerini tanır. “Geyikli Kasabası’nda nasıl bir yaşam kurmalıyız ki en az bitki ve hayvan zarar görsün?” problemine çözüm bulurlar.
Giyilebilir Teknoloji Sensörler
Bu atölyede çocuklar, elektronik devre elemanlarını tanır. Sensör kullanarak görme engelli insanların hayatını kolaylaştıracak yardımcı bir araç tasarlar ve bu aracı programlar.
Gökyüzündeki Kanatlar
Bu atölyede çocuklar, uçma prensiplerini keşfeder. Atölye boyunca kendi uçaklarını tasarlamaya çalışırken yer çekimi, kaldırma kuvveti ve ağırlık merkezi gibi hayatımızın içinde yer alan bilimsel kavramları keşfeder.
Hareketli Misketler
Bu atölyede çocuklar, kendi tasarlayacakları bir düzenekte hareket, sürtünme, hız, zaman ve eğim kavramlarını keşfeder. Çevrelerindeki hareketli nesneler üzerine düşünürler.
Hayvan Gözlüğü
Bu atölyede çocuklar, “Hayvanlar çevrelerini nasıl görür?” sorusu üzerine düşünür. Farklı canlıların görme özelliklerini düşünerek gözlük tasarımı yaparlar.
Hızlı Tekerler
Bu atölyede çocuklar, hızlı, dengeli ve düz gidebilen bir araba tasarlar. Çocuklar araba tasarımlarını yaparken gerekli fizik kurallarını kullanır. Bir aracın aldığı yolu değiştiren durumlar üzerine tartışır.
İz Peşinde
Çocuklar, atölyenin her aşamasında farklı bir mantıksal probleme çözüm üretir. Atölye sonunda kendi oyunlarını tasarlar.
Kabaran Hamur
Bu atölyede çocuklar, hamur yapımında kullanılan mayaları inceler. Çeşitli maddeler kullanarak mayalar üzerinde deneyler yaparlar.
Kıvrımlı Tarlalar
Bu atölyede çocuklar, bitkilerin ihtiyaçlarını keşfeder. Eğimli bir arazinin tarım için nasıl uygun hale getirilebileceği üzerine düşünür. Bu arazide sulama yapmak için çözümler üretir.
Mekanik Kutu
Çocuklar, farklı parçalar arasındaki hareket aktarımını keşfeder. Bu hareket aktarımını kullanarak bir tiyatro tasarlar.
Mıknatıslı Araba
Motor, pil ve kablolar... Çocuklar bu atölyede çeşitli malzemelerle metal toplayan bir robot tasarlar.
Parçadan Bütüne Kolaj
Bu atölyede çocuklar, resimde kolaj tekniğinin nasıl kullanıldığını keşfeder. İki ve üç boyutlu nesnelerle bir kolaj çalışması yaparlar.
Piknik Sepeti
Çocuklar ısı iletiminin hangi yollardan gerçekleştiğini keşfederler. İçerisindeki yiyeceğin sıcaklığını koruyacak bir piknik kutusu tasarlar.
Renklerin Kimyası
Çocuklar bu atölyede boyaların doğal yollardan nasıl elde edildiğini keşfeder. Farklı bitkileri kullanarak seçtikleri renkleri oluşturur. Bu renkleri kullanarak kumaş boyarlar.
Roket Bilimi
Bu atölyede çocuklar, "Roketler nasıl yol alır?" üzerine düşünür. Belirli fizik kurallarını kullanarak kendi roketlerini tasarlar. Tasarladıkları roketleri test eder.
Rüzgârı Yakala
Bu atölyede çocuklar, rüzgâr türbini tasarlayarak enerji dönüşümünü keşfeder. Çocukların rüzgâr enerjisini kullanarak en fazla elektrik üretebilecek kanat tasarımı yaparlar.
Şehirde Adım Adım
Bu atölyede çocuklar, yaşadıkları yerdeki çöplerle ilgili farkındalık kazanır. Geri dönüştürülebilen atıkları fark eden çocuklar, atölyenin sonunda kendi geri dönüşüm kutularını tasarlar.
Şehrimizi Aydınlatalım
Bu atölyede çocuklar, farklı elektrik devrelerinin nasıl kurulduğunu keşfeder. Kendi kurdukları devrelerle bir şehir modelini aydınlatırlar.
Sutanik
Bu atölyede çocuklar, gemilerin yüzmesinde etkili olan temel fizik kurallarını keşfeder. Çocukların, bu kurallara dayanarak ağırlık taşıyabilen ve dengeli yüzebilen bir araç tasarımı yapmaları amaçlanır.
Tohum
Bu atölyede çocuklar, açık bir alanda etraflarında görebilecekleri bitki ve hayvanları keşfeder. Atölye sonunda farklı bitkilerin tohumlarını kullanarak tohum topları yapar.
Zıtlıkların Uyumu
Bir sanat atölyesidir. Çocuklar, farklı renklerin uyum içerisinde nasıl kullanılacağını keşfeder.
×
Atölye Katılım Formu
İşleme devam etmek için öncelikle giriş yapmalisiniz.
Via Flat İş Merkezi,
Beştepe Mah. Nergiz Sok.
No: 7/2-22 06530
Söğütözü/Ankara
ISSN: 2147-8732
T:
+90 (312) 219 03 19
F:
+90 (312) 219 03 21
E:
iletisim@acmtr.org
Yayınlar
Atölyeler
Eğitimler
Hakkımızda
Haberler
Duyurular
Sizden Gelenler